Home staging

Itthon is egyre elterjedtebb a home staging – Mi ez és miért jó neked?

Az ingatlanpiac pörgésének köszönhetően nem kell azon aggódnod, hogy ne tudnád eladni az ingatlanod. Nem mindegy azonban, hogy mennyi időn belül, mennyiért és milyen feltételek mellett talál új gazdát! A home staging szolgáltatás jelentősen növelheti a hatékonyságot és a profitod, érdemes megismerkedned vele!

Mit is jelent a home staging?

A kifejezés az ingatlan felkészítését jelenti az eladásra. Profi interior designer csapattal rövid időn belül viszonylag kis költségvetésből újjávarázsoljuk az eladni kívánt ingatlant. A folyamatot a színpadi díszletépítéshez lehet leginkább hasonlítani: egy elképzelt koncepciónak megfelelően összeválogatott bútorokkal és kiegészítőkkel rendezzük be a tereket. A jól megtervezett enteriőr megmutatja, milyen lehetőségek rejlenek az ingatlanban, és rögtön az otthonosság érzetét kelti az érdeklődőkben.

Ennél azonban szolgáltatásom sokkal többet kínál, hiszen a sikeres eladáshoz az ingatlan tulajdonosát is fel kell készíteni a folyamatra! Szükséges ugyanis némi ingatlanpiaci-, értékesítői ismeret és marketing terén szerzett tudás is. Ebben is segítek, ügyfeleimet szakmai tanácsokkal látom el, amikkel eredményesen tudnak szerepelni a piacon.

Hogyan segítheti ez az eladást?

Egy ingatlan eladásakor nagyon sokat számít az első benyomás, hiszen a lakásvásárlás előtt álló érdeklődők feltehetően nem fognak órákat eltölteni az ingatlanban. Az első pár percben kell megfogni a figyelmüket annyira, hogy az általuk megtekintett több tucat lakás közül is erre emlékezzenek a nap végén.

Másrészt pedig fontos, hogy az érdeklődők el tudják képzelni életüket a lakásban. Ehhez az kell, hogy kellemesen otthonos legyen a hangulat, és ne legyenek szem előtt zavaró tényezők. A lakástulajdonosok sok esetben olyan mindennapi tárgyaikat is előhagyják a mutatás során, ami nagyban rontja az összképet. Ám azért, mert a hétköznapi élet rendje szerint te megtanultál együtt élni ezekkel, nem biztos, hogy a lakásba látogatók számára is vonzó lesz: például ha macskával élsz a lakásban, érdemes eltenned erre az időre az alomtálcát.

A home staging tehát két módon is segít Neked az eladásban:

  • jelentősen meggyorsítja az eladást, ezáltal időt spórol meg neked
  • akár jóval a piaci ár feletti összeget is eredményezhet, hiszen nagyban emeli az eladásra kínált ingatlan minőségét

Ha ingatlaneladás előtt állsz és szeretnél minél hamarabb sikeresen túltenni rajta, keress fel!