Iroda tervezés

Manapság már nem csak a multik, hanem a kisebb cégek is törekednek az irodahelyiség ergonomikus kialakítására. Számtalan kutatás kimutatta, hogy a munkavállalók hatékonyságát nagy mértékben befolyásolja az őket körülvevő munkakörnyezet. Manapság ezért az iroda felújítása során elengedhetetlen cél a kellemes atmoszféra kialakítása.

Míg korábban a helyek maximális kihasználása, a lehető legtöbb munkaállomás létrehozása volt a cél, addig ma már az iroda belsőépítészeti tervezésekor mindinkább a tágas, kényelmes, inspiráló tér kialakítása az elvárás.

Az iroda megtervezésekor, felújításakor számos dolgot kell figyelembe venni: a cég arculatát, tevékenységi körét, az alkalmazottak feladatait, színeket, formákat, vagy éppen a zöld tereket.

Manapság pedig egy iroda belsőépítészeti tervezése során megjelenik a tágas közösségi, rekreációs terek kialakításának igénye is.

Fontos feladat ez, hiszen a munkavállalók napjaik jelentős részét fogják eltölteni a kialakított enteriőrben. Ha Te is úgy érzed, hogy ideje lenne az iroda felújításának vagy akár egy teljesen új iroda megálmodásának, fordulj hozzám professzionális segítségért!

Az ilyen jellegű iroda tervezés gondolata a Szilícium-völgyből származik, ahol az informatikai élet krémje dolgozik, munkaidejének jelentős részét egy számítógép mellett töltve. Lényegében azonban hasonló légkör köszön vissza minden nagyobb, sőt, manapság már a kisebb cégek esetében is. Mivel a munkavállalók sokat ülnek, így jogos a kérés, hogy az irodaterek kialakításánál a fő szempont a kényelem és a hatékonyság legyen.

A nyitott irodák legtöbbje általában a természetes megvilágítással bíró helyiségekbe kerül, a tárgyalók, a telefonszobák és fénymásolók pedig legtöbbször a belső zónákba, hogy mindenki számára könnyen megközelíthető legyenek. A munkaállomások az esetek nagy részében teljesen mobilak, az aktuális projekteknek megfelelően költöztethetők. Sőt, van lehetőség arra is, hogy az asztalokhoz közeli falak írhatóak legyenek, így válva a brainstormingok, rövid megbeszélések hasznos kellékévé.

A kényelmet szolgálja az irodai terek felosztása, a hangtompítás, a szabályozott és zónázott világítás is. A közösségi terek kialakítása pedig segíti a dolgozókat abban, hogy kikapcsolódjanak, kiszakadjanak a munkakörnyezetből. Ez csak néhány olyan elem, amely valóban kellemessé és kiegyensúlyozottá teszi a munkavégzést, jobb teljesítményre és kiváló ötletekre sarkalva az alkalmazottakat.

iroda tervezés