Lépcsővilágítás

A stílusos lépcsővilágítás magával hozza az ünnepi hangulatot is

A jól megtervezett lépcső sokkal több, mint emeletek közti összeköttetés: az enteriőr éke lehet, ami egyediséget visz a helyiségbe. Épp ezért szükséges kialakításakor a funkcionalitást és a designt egyaránt figyelembe venni. Az összképhez nélkülözhetetlen a hangulatos lépcsővilágítás is, erre adunk most ötleteket.

Miért fontos a lépcsővilágítás?

Elsősorban praktikus okai vannak annak, hogy miért kell ügyelni a fényekre: a világítás hiánya éjszaka balesetveszélyes. A lakás szimpla helyiségeiben is jól jöhet egy éjjeli fényforrás, aminek a fényénél könnyebb közlekedni, a lépcsőhöz azonban szinte egyenesen kötelező. Az általános helyiségekkel szemben azonban itt nem kell teljes fényerővel számolni, a világítótestek inkább, mint jelző-és hangulatvilágításként funkcionálnak.
Stílus szempontjából pedig ez egy újabb eszköz arra, hogy egyedi megoldásokat csempészhessünk otthonodba. Az ötletesen elhelyezett fényforrások ugyanis remek dekorációként is szolgálnak, és különleges hangulatot varázsolnak a helyiségbe.

Kreatív megoldások a lépcsővilágítók világában

A lépcsőket a falba, korlátba vagy magába, a lépcsőbe helyezett világítótestekkel lehet a legjobban megvilágítani. Ezek lehetnek egybefüggő LED-fénysorok vagy különálló testek is.

A világítótestek ötletes elhelyezésével látványos megoldásokat alkothatunk. Elhelyezhetőek:

  • a lépcsőkre, a lépcsők vonalát párhuzamosan követve, de akár oldalról az egyes lépcsőfokokon derékszögeket formálva is.
  • a korlát vonalán végighaladva
  • falba rejtett világítótestekkel a lépcsőfokok mentén. Ez esetben érdemes maximum 4-5 fokonként elhelyezni őket, hogy megfelelő világítást biztosítsanak

Ha Te is stílusosabb lépcsőre vágysz otthonodban, vedd fel velem a kapcsolatot, együtt megalkotjuk!

Öltöztesd a lépcsőd ünnepi díszbe!

December közepén már minden ünnepi dekorációban úszik, és Te is egyre inkább szeretnéd, ha hazaérve elfogna a karácsonyi hangulat. Ha azonban túlzásba sem akarsz esni, a lépcső dekorálása az igazi arany középút!

Játssz a lámpák színével! Attól függően, hogy otthonodban hideg vagy meleg árnyalatok uralkodnak inkább, megválaszthatod a lépcsővilágítás fényét is, ezzel pedig egészen különleges hangulatot teremthetsz.

Egészítsd ki hangulatos ünnepi dekorációval! Fűzz fel fenyőágakat vagy girlandot a korlátra, majd dekoráld még néhány apró karácsonyfadísszel. A karácsonyi díszlet így nem lesz tolakodó, mégis az első pillantásra megalapozza a hangulatot.

Az összkép persze napnyugta után lesz teljes, amikor a lépcsővilágításának lágy fényei átveszik a főszerepet, és új szintre emelik a dekorációt.