Miért hasznos a moodboard készítés az enteriőr tervezésekor?

Egy otthon tervezése során talán a legnehezebb feladat átadni a megtervezett koncepciót az ügyfél számára. Pusztán szavakkal ez szinte lehetetlen, ezért is használunk vizuális elemeket hozzá. Ezek segítenek elképzelni, hogy hogyan festene a kiszemelt kanapé a nappaliban vagy hogy passzolna-e otthonodhoz egy teljesen új stílus. Nagy segítség például a moodboard készítés, amivel egyből képet kapsz a várható végeredményről.

Mi is a moodboard és miért hasznos?

A moodboard az interior designer eszköztárának fontos eleme. Ahogy a neve is mutatja, ez egy hangulatot átadó tábla, amit a konzultációk után, egyfajta összefoglalásként adok át. Többről van szó, mint kiválasztott bútorok, színek vagy dekorációs elemek összessége: rögtön betekintést nyújt az összképbe, segít átérezni az otthon hangulatát, még mielőtt megszületne.

A végleges tervek elkészülte előtt a moodboard készítés a leghatékonyabb módja annak, hogy közvetíteni tudjam az elképzelést. Egyfajta vizuális ötletgyűjteményként segít neked: rápillantva ott érezheted magad a megálmodott helyiségben.

Másrészről pedig szűrőként is tud működni. Remek eszköz arra, hogy felmérd mi az, amit mégsem érzel magadénak. Főként akkor, ha eddig kevéssé foglalkoztál lakberendezéssel, megeshet, hogy elemeiben még tetszik egy ötlet, ám mire elkészül, már máshogy vélekedsz. A moodboard áttanulmányozásával ezt megelőzheted, hiszen ha nem is tudnád előre elképzelni a végeredményt, így láthatod.

Hogyan zajlik a moodboard készítés?

Feltehetően már az első konzultációra valamiféle elképzeléssel jössz arról, hogy milyen otthonra vágysz. Átbeszéljük az igényeid és közösen meghatározzuk azt a stílust, hangulatot, amit később megvalósítunk. Segítek kiválasztani a hozzá passzoló színeket, anyagokat és textúrákat.

Ezek alapján pedig elkészül a személyre szabott moodboard, amin szemügyre is veheted az összképet. Így máris minden a helyére kerül, nem csak elképzelt elemek sokaságát fogod magad előtt látni, hanem egy teljes, harmonikus egészet kapsz.

A moodboardot felhasználva pedig tovább tudjuk finomítani az elképzelést, hogy igényeidhez és ízlésedhez tökéletesen passzoló enteriőr születhessen. A végleges tervet egyedileg készített berendezési terven és 3D látványterven veheted szemügyre.

Egyetlen konzultációra vagy tehát attól, hogy meglásd, mi mindent lehetne kihozni otthonodból. Kezdjünk is bele a közös munkába, vedd fel velem a kapcsolatot elérhetőségeim egyikén!